jueves, 24 de mayo de 2012

Travessa del Montseny 2012

Com ja es preveïa, diumenge vam quedar ben xops d'aigüa.
Ja només arribar a la plaça d'Aiguafreda, el ruixat era prou intens com per quedar ben remullats abans de sortir. Lo millor, que no feia fred.
A les cinc en punt, tapat amb l'impermeable fins les celles, en Fran i jo iniciàvem la pujada al Tagamanent a ritme "jabalí" entre camins inundats per rierols baixant per tot arreu, mentre llampegava. Vaja, un panorama desolador. Però això no ens feia acovardir, al contrari, en una hora arribem al control. Fet!



Tocava trotar suavement al llarg de la pista del Pla de la Calma mentre la feiem petar. Para de ploure, però la boira embolcalla el paisatge. Arribem a Collformic i parem el just per endrapar algun donut i un got d'Acquarius. Just arriba la primera dona, que l'agafaré de "llebre" per a que em tibi per pujar al Matagalls. El Fran tira fort i el deixo anar, impossible de seguir. Ja a dalt, els membres del control han de fitxar el nostre cartronet dins d'una tenda de campanya, ja que comença a pedregar un xic.

Entre humides fagedes, baixo amb compte el bonic camí que ens durà a Sant Marçal. Enguany l'avituallament està més aprop, molt millor. Encaro la pujada a les Agudes pel traçat del GR-5.2 (nou tram d'enguany). Pujada forta i sense descans que, en seguides llaçades, ens duu al coll de les Agudes. En una hora ja hi sóc. He suat de valent, però l'he pujada només amb una parada. Vaig bé.

Crestejo el camí emboirat fins al Turó de l'Home. Enguany no cal fitxar dalt de l'observatori, ja que trobem el control a peu de carretera. Porto quasi 5 hores per 32 km. No està gens malament, però veig dificil baixar el temps de l'any passat (rècord personal en 6 h 12 min). Baixo cap a Sant Marçal com un esperitat entre la fullaraca que, a trams, m'arribo a la cintura. En mitja hora arribo a l'avituallament.

Només resten 10 km fins a l'arribada. Corro deixant-me anar i aconsegueixo baixar força ràpid, tant ràpid que passo a dos corredors sense pietat i arribo sol a meta en 6 h 33 min, 16è de la general, segon millor temps personal i amb la sensació d'estar bé, però que encara falta preparació.

Fran, como no, s'apropa a les 6 hores. Una bèstia! Antonio de Arriba "abuelo" en 5 h 05.. sin palabras.

Aquest cap de setmana actuaré com a àrbitre FEEC a la Marató de Berga. Així que la propera actuació serà dilluns, festa a Barcelona. Una tricanal de la Mola potser?

No hay comentarios:

Publicar un comentario